Delen

Leg hier de voordelen uit die u aanbiedt. Schrijf niet over producten of diensten hier, schrijf over oplossingen.

Leg hier de voordelen uit die u aanbiedt. Schrijf niet over producten of diensten hier, schrijf over oplossingen.

Allergiewerende producten

Temperatuurregelende producten

Ventilerende producten

Heb je advies nodig?

Heb je een vraag?

Contacteer ons

Kies je matras

Kies je matrastype

Pas je matras aan je lichaam aan. Met een goed slaapsysteem krijgen je schouders en heupen voldoende ruimte en wordt de holte van je lende extra ondersteund. Zo kan er geen onnatuurlijke tegendruk op je lichaam ontstaan en vermijdt je wekprikkels.

In combinatie met het juiste hoofdkussen genieten je nek en hoofd ook van een optimale ondersteuning. Een te harde matras waar je letterlijk bovenop ligt of een te zachte matras waar je helemaal in wegzakt, zorgen niet voor de gepaste ondersteuning van je rug. Onze rug ontspant wanneer hij op alle plaatsen voldoende wordt ondersteund en wanneer de wervelkolom in een natuurlijke houding ligt.

Bij zijlig vormt je wervelkolom een rechte lijn van hoofd tot staartbeen. Bij ruglig ondersteunt de matras de natuurlijke S-vorm van de rug.

Bij zijlig vormt je wervelkolom een rechte lijn van hoofd tot staartbeen. Bij ruglig ondersteunt de matras de natuurlijke S-vorm van de rug.

Je matras en bedbodem moeten op elkaar afgestemd zijn, zodat ze efficiënt kunnen samenwerken. Kies je voor een Sleepy® boxspring of lattenbodem Flex of Ergonomic dan kan je combineren met al onze matrassen. Kies je voor een Sleepy® Interactive bodem dan raden we je sterk aan om matrassen met een volle kern te gebruiken. Een advies voor onze volkernmatrassen dus. Om de Interactive bodem maximaal te laten werken adviseren we altijd een standard uitvoering.

Een matras doet meer dan alleen je lichaam ondersteunen. Ze helpt mee om je warm te houden tijdens je slaap en neemt het vocht op dat je lichaam door transpiratie afstaat.

Een goed ventilerende matras is niet alleen goed voor je persoonlijk comfort maar gaat ook langer mee.

Kies je comforttype

Het aanbevolen comforttype van je matras is afhankelijk van je lichaamsvorm, lichaamsgewicht en lengte. Dat kun je zelf heel eenvoudig bepalen aan de hand van onderstaande tabel (klik op de afbeelding om te vergroten):

Kies je comforttype aan de hand van deze handige tabel

Kies je afwerking

Afhankelijk van je favoriete stijl heeft je matras ook invloed op het design van je bed. Koos je voor Scandinavian Style, laat dan je matras stofferen in dezelfde stof als je boxspring en combineer je matras met een extra topdekmatras.

Let ook op de hoogteverschillen tussen de verschillende matrastypes.

Kies je afmetingen

Zorg dat je voldoende bewegingsruimte hebt. Tijdens je slaap beweeg je voortdurend reflexmatig. Deze bewegingen stimuleren de doorbloeding van de spieren, vermijden langdurige drukpieken en bevorderen de rehydratatie van de tussenwervelschijven.

Tel daarom minstens 20 cm bij je totale lichaamslengte en 40 cm bij je lichaamsbreedte om de afmetingen van je matras te bepalen.

Zorg voor voldoende bewegingsruimte